12. juuli 2016

Maasikapaanika

Mina, kes ma juba kuuendat aastat järjest maasikatalus "suvitan", tean väga hästi, et maasikad on olulised. Kes siis ei ihaldaks marju täis sügavkülma, kust vitamiinid alati käepärast võtta.

Aga seda, k u i hädavajalik see mari ühele vanaemale, lapsele või muidu maasikamokale võib olla, mõistsin lõplikult alles sel aastal.
Et kui muud üle ei jää, tuleb maasikakasti hankimiseks kas või valetada. Et ka nö mahlamari (maasikad, mis pakkimise käigus välja korjatakse) ostetakse ära enne, kui ükski kast täis saab. Et marja küsima tullakse kas või alkoholijoobes. Et ühe kasti pärast sada kilomeetrit sõita pole mingi probleem. Et ise korjama saabutakse ka paduvihmaga ja näiteks kell kuus hommikul. Et kui rohkem tellimusi ei saa enam kuidagi vastu võtta, sest marja lihtsalt ei jätku, lähevad inimesed tõsiselt närvi ning e i  s a a a r u. Et telefon heliseb ka pühapäeval varahommikust hilisõhtuni välja. Et viiekilose maasikakasti eest küsivad mõned 50 eurot.
Ja et juba terve nädal ei saa uudistetoimetused maasikatest üle ega ümber. Täna jõudsid need ka skandaale armastava Ilta-Sanomati esikaanele.

Ühesõnaga – maasikad on o l u l i s e d.

Ja miks ka mitte? Ei ole ju suve ilma maasikateta. Hetkel tundub, et siis jääks alles üksnes vihm.

No Comments Yet, Leave Yours!