9. detsember 2016

Eesti Laul 2017: I poolfinaal

Vähemalt esimese poolfinaali põhjal võib väita, et tänavused lood on suunatud eelkõige välispublikule. Rõhk on inglise keelel (millest mul on Eurovisiooni kontekstis alati kahju) ning iga teise loo puhul tundus, et olen seda varemgi kuulnud.

Ivo Linna muusika pole küll absoluutselt minu maitse, aga mul on hea meel, et ta osaleb, sest Linna lool on oma sihtgrupp kindlasti olemas.
Traditsiooniks kujunenud paremusjärjestuse loomine oli sel korral eriti raske, sest ei tekkinud selget lemmikut. Mitmed lood olid minu jaoks keskpäraselt head ning väga-väga sarnased. Näiteks esineliku kohad võiksin rahuliku südamega ümber vahetada.

Pilt: Eurovisioon.ee

Eks live-esitused panevad asja lõplikult paika, aga praegusel hetkel kujunes pingerida järgmiseks:

1. Carl-Philip - "Everything But You" – Niisama ma seda lugu uuesti mängima ei paneks, kuigi tegu on korraliku popplauluga. Eurovisioonile aga sobiks küll, sest vähemalt mulle jäi see juba esimesel kuulamisel teistest paremini meelde. Tugev vokaal.

2.  Lenna Kuurmaa - "Slingshot" – Mulle väga meeldib Lenna, ehkki see lugu valmistas pettumuse. Ootasin temalt midagi omapärasemat ja eestikeelset. Näiteks "Mina jään" oli sellest loost peajagu üle, aga Lenna on Lenna.

3.  Laura Prits - "Hey Kiddo" – Mõnus lugu, mida võiksin hea meelega uuesti kuulata. Raadiost kuulates ei pakuks üldse, et tegu on Eesti artisti või Eurovisoonile mõeldud lauluga. Samas ei kujuta ma veel ette, kas ja kuidas nii chill laul eurolavale sobiks.

4. Karl-Kristjan & Whogaux feat. Maian - "Have You Now" – Just seda tüüpi lugu, millesaraseid raadiost söögi alla ja peale lastakse. Ja ma võiksin seda laulu vabalt uuesti kuulata, sest selline stiil sobib mulle, aga kardan, et Eurovisioonil see läbi ei lööks. Miinus ka nõrga naisvokaali eest (või kõlas Maiani hääl ainult minu kõrvus pingutatult). Ent samas pean "Have You Now'd" kõige suurema hitipotentsiaaliga looks.

5. Elina Born - "In or Out" – Pettumus. Laulu esimesed sekundid, mil Elina madalalt laulab, meeldisid. Edasine jättis külmaks. So keep it low.

6. Janno Reim & Kosmos - "Valan pisaraid" – Kõige omapärasem lugu, aga Eurovisioonile ei sobiks. Plusspunktid eesti keeles laulmise eest.

7. Ariadne - "Feel Me Now" – No mitte kuidagi ei tahtnud meeles püsida.

8. Uku Suviste - "Supernatural" – Nii-nii kulunud.

9. Leemet Onno - "Hurricane" – Sõnaga "Hurricane" sel viisil mängimine ei istunud mulle kohe üldse.

10. Ivo Linna - "Suur loterii" – Pole minu maitse, aga jällegi plusspunktid eesti keele eest.

2 kommentaari:

  1. Anonüümne09.12.16, 15:47

    Oh kui äge, meil on mingi telepaatiline side, sest ma kirjutasin sinuga täpselt samal ajal täpselt samast asjast :D High five!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. High five! Ma ka just naersin, et k o h e pärast avaldamist tuli kiri, et Kristallkuul avaldas postituse "Eesti Laulu lood (vol 1) :)

      Kustuta