30. jaanuar 2017

Üks südamlik sari – This Is Us (2016–...)

Leidsin hiljuti kogemata ühe sarja, mida tahaksin teistelegi sarjasõpradele soovitada. Minu tavalised sarjad olid parajasti pausil, kuid kuna mul on halb harjumus süües ekraani vahtida, võtsin google'i lahti ja asusin värskeid sarju uurima. Lõpuks jäi mulle silma Dan Fogelmani "This Is Us", mis saab alguse ühel ja samal päeval sündinud inimestest.


Pilootosa tuli välja eelmise aasta septembris ning esimene hooaeg saab kohe-kohe läbi, üks jagu on veel jäänud (edit: märkasin just, et info on uuenenud ja ees ootab vähemalt kaks osa). Igatahes on "This Is Us" üle pika aja üks uus sari, mida ma päriselt jälgin. See tähendab, et ma ei pane seda üksnes taustaks mängima, näppides samal ajal telefoni ning lugedes ühe silmaga uudiseid, vaid tõesti vaatan.

"This Is Us" mõjub lohutavalt ajal, mil paljud on segaduses ja hirmul, sest tulevik tundub tume. See on sari, kus pole kuritegevust, võimumänge ega maagilisi olendeid, vaid üks suur ja värvikas perekond, eri põlvkonnad ning nende argipäev. Nii mõnus on ennast 42 minutiks välja lülitada ning kellegi teise elu elada. "This Is Us'i" sisu paberil kirjeldades jääb ilmselt mulje, et tegu on järjekordse sisutühja seebiooperiga, aga ma pole ammu nii südamlikku ja heal tasemel kirjutatud sarja näinud. Panen seda tähele eriti nüüd, kui minu teised sarjad pausilt järjest tagasi tulevad.
Omaette plussiks on suurepäraselt valitud näitlejad. Teiste seas teevad kaasa Milo Ventimiglia, Mandy Moore ning Sterling K. Brown. Viimase tegelaskuju Randall on minu isiklik lemmik.

"This Is Us" rõhutab, et igas perekonnas tuleb vastu probleeme, kuid üldjuhul saadakse neist ikkagi koos üle. Ka siis, kui üksteisele väga valus tehakse. Jah, sarja toon ongi pigem roosamanna, aga kummalisel kombel see ei häiri mind. Küünilisust jagub maailmas praegu rohkem kui küll. See sari pole ilmselt neile, kes magusat kohe üldse ei armasta ning mõõdukatel tarbijatel soovitan võtta üks osa korraga. 
Mulle valmistas This Is Us" kahtlemata positiivse üllatuse. Lati seadsin esiti üsna madalale, aga mis siis. 

"This is Us" puudutab laia spektrit elulähedasi teemasid: muuhulgas seda, kuidas korraga k o l m e beebiga hakkama saada, õdede-vendade vahelisi suhteid, ülekaalulisust, lapsendamisega seotud väljakutseid ning lähedase kaotusega kaasnevat valu. Žanriliselt jääb "This Is Us" kusagile draama ja komöödia vahele, sest kuhu mujale üks eluline sari võikski asetuda.

Ja ehkki mõni osa on paras pisarakiskuja, on mul iga jao lõpus soe tunne südames. 

4 kommentaari:

  1. Ooo, nii lahe, et kellelegi veel see sari meeldib! Ma avastasin selle täiesti juhuslikult ja jäin pilootosa vaatama, mis lõppes minu jaoks täieliku üllatusega, kuna eelnevad 40 minutit oligi nagu tavaline järjekordne pereseep. Aga kõik need erinevad tasandid, minevikus tehtud asjad, mis olevikku mõjutavad - no tõesti, suurepärane seriaal üle pika aja..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle meeldib ka kõige rohkem see ajaga mängimine, mis "This Is Us'i" teistest samalaadsetest sarjadest selgelt eristab :)

      Kustuta
  2. Hey, thank you a lot for mentioning Pandamama-blog in our section of "Soomekeelset lugemist"! What a lovely thing to notice :) I wish you a happy spring and happy blogging!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei se mitään! Olen asunut monta vuotta Suomessa ja se on aina iloinen uutinen, kun löydän kivan suomenkielisen blogin. :) Kaunista kevättä sinullekin!

      Kustuta