5. juuli 2014

Eestlased võtavad saare üle

Mis näitab, et Soomes on palju eestlasi? Näiteks see, kui on suvi ning sa oled kusagil pärapõrgus ehk siis väikesel saarel Kesk-Soomes, kuhu on eksinud vaid mõned üksikud talud. Ja nendest kolmes viibivad parajasti eestlastest töölised.

Täiesti juhuslikult peatub Oksala lähedal praegu lisaks maasikakorjajatele ka kaks seltskonda ehitusmehi. Ühed neist töötavad naabertalus uue suvila kallal ning ujumismatk sealt siia oleks üsna lühike, seega mõtleme aeg-ajalt, et ega nad öösel purjus peaga Oksalasse ei uju ja meile külla ei tule. Kuulsime, et neile olevat siinseid Eesti naisi kiidetud, olgugi et enamik korjajatest on minu arust pigem tüdrukud, mitte naised. Miks purjus peaga? Sest kahe mehe peale oli neil kaasas kümme pudelit viina ja mõned kastid õlut. Muidugi ka tööd jätkub neil mitmeks päevaks, aga kogused on sellegipoolest muljetavaldavad.

Täna on päikest ja homme saab kaua magada, seega hetkel ei või tuju üle kurta. Võib-olla veab ning jääb isegi kaamera kätte võtmiseks aega. Tahtsin juba eile pikemale jalutuskäigule minna, kuid ilm oli nii imelik, et ei hakanud riskima. Hoovihm ja päike vaheldusid iga paarikümnne minuti tagant, seega just siis, kui jõudsin selgineva taeva üle rõõmustada ja jalanõud jalga panna, hakkas ootamatult uuesti sadama.
Kui hästi läheb, viib R. mind paadiga sõitma ning vähemalt hetkel võib loota, et täna õhtul õnnestub järvel kaunist päikeseloojangut tabada. 

Seniks aga veel mõned eilsed proovipildid:


PS. Edasi, Saksamaa!

No Comments Yet, Leave Yours!