11. mai 2016

Blogiauhinnad tulevad jälle

Kiitus Marimellile, et ta jõuab ja tahab asjaga tegeleda, sest kindlasti pole nii suure (võistlustulle on astunud lausa 379 blogijat) ürituse organiseerimine mingi meelakkumine, vaid aeganõudev ja närvesööv protsess. Tänavused blogiauhinnad meeldivad mulle igatahes märksa rohkem, sest üldpilt on mitmekesisem ning nõue, et iga blogi saab osaleda vaid ühes kategoorias, tagab, et auhindu jagub eri valdkondadest kirjutajatele.

Kategooriad on järgmised:
Aiandusblogid
Arvamusblogid
DIY blogid
Elu välismaal blogid
Elulised blogid
Fotoblogid
Haridusblogid
Ilublogid
Investeerimisblogid
Kokandusblogid
Kultuuriblogid
Moeblogid
Noorukiteblogid
Pere- ja beebiblogid
Poliitblogid
Raamatublogid
Reisiblogid
Remondi- ja sisustusblogid
Spordiblogid
Taludeblogid
Tehnikablogid
Tervise- ja kaalulangetusblogid
Videoblogid

Eraldi saab välja tuua ka aasta üllataja, saurusblogija, uustulnuki ning muidugi ka oma lemmikblogi.

Kui rääkida korralduslikust poolest, siis kategooriate valik tundub natuke liiga kirju. Saan aru, et sel aastal taheti võimalikult paljude soovidele vastu tulla, aga nagu näha, kandideerib mitmes kategoorias ainult neli-viis blogi (aiandusblogid, investeermisblogid, talublogid). Usun, et järgmisel korral jääb kategooriaid vähemaks.
Mina paneksin näiteks spordi-, tervise- ja kaalulangetusblogid kokku=spordi- ja terviseblogid. Samuti ilu- ja moeblogid ning haridus- ja kultuuriblogid. Kummaline, et raamatublogid on eraldi välja toodud, aga filmiblogid mitte. Iseenesest võiksid mõlemad kultuuriblogide alla kuuluda. Poliitblogid pistaksin arvamusblogidega ühte patta. Ja võiks tekitada ühe eraldi segakategooria, kuhu mahuvad kõik need blogid, mis mujale ei sobi. 
Et kategoorias auhindu välja anda, võiks seal osaleda minimaalselt 10–15 blogi.


Igas kategoorias ma häält anda ei oska, aga arvamusblogide alt leidsin lausa kolm suurepärast blogi. Indigoaalane, Manjana ja Marca – aitäh, et te tõstatate põnevaid küsimusi ning kirjutate tasakaalukalt, aga mitte kunagi igavalt. Indigoaalast ja Marcat olen nii kaua lugenud, et kipun aeg-ajalt ära unustama, et tean neid vaid blogi kaudu.

Elust välismaal kirjutavatest blogidest oleks minu lemmik Jaanika, kes aga kahjuks ei osale. Igatahes ei teadnud ma enne tema blogiga tutvumist Sloveeniast mitte midagi, kuid nüüd mõtlen, et ühel ilusal päeval tahaks seal kindlasti ära käia. Hääle andsin Eveliisile, kes on Norrat (loe: maapealset paradiisi) mulle kas või natuke lähemale toonud.

Eluliste blogide kategooria alla lisasin ka enda blogi, sest mujale see päriselt ei sobinud. Mingeid ambitsioone mul sellega seoses pole, kuid mõtlesin, et ehk jõuab keegi just tänu sellele esimest korda siia. Valik oli lihtne, sest ootan pikisilmi iga Kristallkuuli postitust. Siiras, humoorikas ja otsekohene.

Fotoblogidest andsin hääle Annile, kelle Islandi pildid mind kka ja jälle ohhetama ja ahhetama panevad.

Üllatuslikult sain hääletada ka ilublogide kategoorias, sest Hundi Ulg kirjutab oma blogist nii: Oma ajaveebis olen aegade jooksul kirjutanud inetud asjad ilusamaks. Samas pealtnäha ilusal proovinud maha tõmmata meigi, et näha, mis selle all peidus. Ilu on vaataja silmis nii elus kui blogides. 
Ainuüksi selle läbimõeldud ja i l u s a kirjelduse eest võiks talle mingi auhinna anda, aga Hundi Ulg kuulub tegelikult juba ammu minu blogiriiuli raudvara hulka.

KultuuriblogidAndres Laiapea blogi, kes on minu meelest mingi imeinimene, sest lisaks sellele, et ta justkui kõikjale (olgu selleks siis kino, teater või kontsert) jõuab, suudab ta nähtust ka sisuka ülevaate kirjutada.

Pere- ja beebiblogidest sai hääle Britt. Minul lapsi ei ole, seega üldjuhul ma pereblogisid lugeda ei viitsi, kuid Briti südamlikud postitused tõmbasid mind kuidagi ootamatult kaasa ja lugema ma jäingi.

Poliitblogidest pean parimaks Poliitika.guru, mille meeskond alustas hiljuti ka oma raadiosaatega. Loen ja kuulan mõlemat. Kui Sina ei tegele poliitikaga, tegeleb poliitika Sinuga!

Spordiblogisid ma ei jälgi, aga kui Aili oleks ennast seal üles seadnud, oleksin kindlasti tema poolt hääletanud. Tänu Ailile avastasin BBG, mis on minu enesetunnet kordades parandanud.

Saurusblogijana tooksin välja Daki, kelle blogi kaudu üldse blogimaailma avastasin. Andekas naine.

Ühte konkreetset lemmikblogi mul pole. Neid on v ä h e m a l t kolm kuni viis.
Ja häid blogisid on tegelikult väga palju. Minu blogirull on ajaga ülipikaks kasvanud, aga no kuidagi ei raatsi seda lühemaks teha, pigem võiks sinna veel paar uut ja huvitavat blogi juurde lisada.


Ei julge veel sajaprotsendiliselt lubada, et ka ise 11. juunil kohale jõuan, aga kuna Pinginaaber pakkus ennast mulle kaaslaseks, otsustasin üritada. Tahaks kõiki neid inimesi, kelle elude ja tegemistega ennast igapäevaselt kursis hoian, ka päriselt näha. Omaalgatuslikult ma kellegagi rääkima minna ilmselt ei julgeks, aga huvitav oleks ikka :)

Hääletada saab siin!

4 kommentaari:

  1. Tänan komplimendi eest!;)

    Mulle tundus, vastupidi, et kategooriaid oleks võinud olla rohkem.
    ma oleks ikkagi teinud 2 vooru- võimalus välja pakkuda nominente. Sealt sõelud välja kategooria 3-5 parimat ja need siis hääletamiseks saata.

    Nii nagu Sina, oleks ma samuti toonud sisse ka filmi.muusika- telekriitika. Eraldi lisaks beebiblogidele, elust lastega, elust teismelistega jätnud elu(lasteta) blogid. Miks mitet eraldi ka elutarkade ineimset blogid, et üritus väga noortekeskseks ei muutuks.

    aga nii ehk naa. Tore, et keegi viitsib ja teeb.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Elutarkade inimeste blogid oleksid küll lahe mõte, aga omaette küsimus, mitu neist ennast ka üles seaks. Mul pole kategooriate vastu iseenesest midagi, aga eri kategooriate vahel võiks mingisugune tasakaal olla. Hetkel on üks s u u r kategooria, samal ajal kui mõnes teises on neli kandidaati. See on kindlasti hea idee, et eluliste blogide kategooria mitmeks osaks lahku lüüa (elutargad blogid jne).
      Võib-olla tõesti peaks esimeses voorus olema veelgi rohkem (kohe tulevad pähe eri kultuurivaldkondadele keskendunud blogid, kirjanduslikud blogid, ettevõtteblogid, elutarkade blogid jne) variante, et seal nö elujõulised kategooriad välja selgitada ning alles teises voorus parimaid valida.

      Igatahes on selge, et lihtne sellise asja korraldamine pole, sest kõigil on oma arvamus. Usun, et iga aastaga läheb paremaks.

      Kustuta
  2. Musi!

    Ma vaatasin kategooriad üle ja voah, elulisi blogisid on tohutult. Üldse mitte vingudes korraldaja töö üle, vaid pakkudes lahendust, võiks see grupp olla veidi korrigeeritud. Järgmiseks aastaks ehk. Või oleks tore, kui osad blogid süveneksid rohkem teatud teemale ja kandideeriksid mujal - sest siis oleks mul lihtsam hääletada (muig). Sind näeksin ideaalis kultuuriblogi all, aga ma saan täiesti aru sinu valikust sättida blogi sinna, kus sa juba oled.

    Ja mis ma nüüd öelda tahtsingi.. Ahjaa! Loodan, et lähed kohale ja pakud mulle läbi piltide rohkelt silmarõõmu ja kaasaelamist. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ära arva, et mul polnud kiusatust ennast kultuuriblogide hulka lisada, aga kuna vähemalt minevikus on siin ka elulistel teemadel nii tähtis roll olnud, tundus see kuidagi vale. Samas tulevikku vaadates usun küll, et nö kultuuriblogindusel, eelkõige raamatutel ja filmidel, saab siin aina suurem osa olema.

      Paar pilti püüan ikka teha :)

      Kustuta