14. jaanuar 2015

Uudiseid köögist - bataadibrownie

Leidsin eile Tuuli blogist sellise isuäratava retsepti ning juba täna läks see süümekatevaba brownie ahju.
Tulemus on mahlane ja maitsev. Bataat ongi viimasel ajal mu suurimaks lemmikuks kujunenud. Eriti amastan ahjuköögivilju (kartul, bataat, porgand) rosmariini ja küüslauguga. Kui tavaliselt ei lähe minu ja abikaasa maitse-eelistused kokku (kartul talle, porgand mulle), siis bataat meeldib meile mõlemale.
Nagu kartul, aga tervislikum ja minu meelest ka maitsvam.

Browniet tehes järgisin üsna täpselt retsepti, aga mett lisasin natuke rohkem ning mandlijahu asemel kasutasin kookosjahu.

Võtsin muide kaks täiesti suvalist väiksemat bataati, kuid pärast koorimist ja hakkamist selgus, et kokku tuligi täpselt 601 grammi (retseptis soovitatakse u 600g).
 


Selle retsepti jätan endale kindlasti alles, sest isegi Rauno ei nurisenud, kuigi ta on üldjuhul selline tüüp, kes ikka p ä r i s šokolaadikooki tahaks.



2 kommentaari:

  1. Oi bataat on ka meie pere, sealhulgas Liisu, suur lemmik. Tuleb järgi proovida :)

    VastaKustuta