23. november 2015

Hurmav hurmaa

Uskuge või mitte, aga mina maitsesin Hiinast pärit hurmaad esimest korda alles sel sügisel.
Puu- ja juurvilja osakond on poes ju nii kirju, et ega kõike ei jõua ära proovida. Jään küll tegelikult sageli erisuguste eksootiliste puuviljade riiulite juures seisma ja uurima, kuid korvi panen ikka õuna või pirni, ma ei tea, miks. Need on tuttavad ja turvalised.

Olgugi et rohkelt A- ja C-vitamiini sisaldava hurmaa avastamine võttis mul 26 aastat aega, olen nüüd ühe lemmikpuuvilja võrra rikkam.
Hurmaa on taskukohane (kilo maksab meil hetkel alla kahe euro), maitseb hästi ja sellega saab nii palju ette võtta – niisama süüa, smuutit teha, jogurti või salati sisse lõikuda jne.
Mul on see vaimustus nüüdseks juba kaks-kolm nädalat kestnud, kuid ikka veel pole villand saanud. Nii-nii hea.

4 kommentaari:

  1. Mul võttis umbes poole kauem, et see maitsev vili enda jaoks avastada :D Eelmisel aastal sattusin hiinlaste poodi ning nad pakkusid igat sorti head ja paremat (peaaegu, sest osa oleks tahtnud kohe välja sülitada ;). Nüüd söön minagi hea meelega hurmaad!

    VastaKustuta
  2. Sama siin! Mina avastasin selle vilja paar kuud tagasi ja nüüd söön suure mõnuga. Meie poodi tuuakse need Itaaliast, kus nad ohtrasi kasvavad. Nimi on prantsuse keeles 'kaki' :-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Heal lapsel mitu nime. Siin Soomes kutsutakse hurmaad hoopis persimoniks :)

      Kustuta