7. detsember 2015

Olge head ja ärge varastage jõulukuuselt tulesid

Tänane päev oli kümnel eri põhjusel raske (lühikokkuvõte: magamatus, nälg ning paha tuju), mistõttu olin veendunud, et mitte miski ei suuda mind enne homset naerma ajada. Ja uudiste lugemine üldjuhul tuju tõstmisele kaasa ei aita, pigem vastupidi.
Seekord läks aga teisiti. Vähemalt naerda sain küll.

Nimelt on Mikkeli (minu eelneva kodulinna) jõulukuuse tuled viimastel päevadel korduvalt kustunud. Eks linnarahvas eeldas, et mõni tehniline rike ja läks oma eluga edasi. Nüüd aga selgus, et kuna kuuske kaunistavad kallid energiasäästlikud lambid, on need madalamate oksade küljest lihtsalt minema viidud.
Täna võetigi linna poolt vastu otsus, et varastatud lampide asemele pannakse uued ja odavamad, mis tõenäoliselt röövleid ei huvita. Isegi Mikkeli linna ametlikul twitteri kontol pandi inimestele südamele, et nad kuuse tuledest näpud eemale hoiaks.


Toimunu on mõistagi traagiline. Olgu, lund pole ja Soomes on muidu ka raske aeg, aga no nii palju jõulutunnet võiks ikka kokku kraapida, et linna keskele sätitud kuusk rahule jätta. 

Mind ajas see kõik aga hoopis naerma, sest kui täna oleks esimene aprill, siis ma ei usuks, et selline asi üldse tõele vastab. Kes samamoodi kahtleb ja soome keelt oskab, võib juhtunut kirjeldava uudisloo siin ise üle lugeda.
Pilt: Etsy (Shanndale)

1 kommentaar:

  1. Miks ma küll kahtlustan, et sellest kuulutusest pole kasu, sest vargad lihtsalt ei mõista soome keelt ;)

    VastaKustuta