16. detsember 2016

Eesti Laul 2017: II poolfinaal

Eestikeelseid lugusid leiab teisest poolfinaalist veelgi vähem (st kahe asemel üks) kui esimesest, kuid üldine tase on minu meelest kõrgem. Ma ei tea, kas olen kummaliselt heas tujus, aga valdav osa lugudest kõlas kahtlaselt hästi. Sellist asja polegi vist varem juhtunud. Isegi Koit Toome lugu polnud kohutav.
Pingerea moodustamine oli seetõttu veelgi raskem kui eelmisel korral. 2.–6. koha järjestamine tundus esialgu poolvõimatu, sest konkurents on nii tasavägine, aga lõpuks sain hakkama (peaaegu). Ja jällegi, live-esitused võivad praegused hinnangud pea peale pöörata.



1. Antsud - "Vihm"  – Seda tüüpi loo puhul on väga raske öelda, kuidas Eurovisioonil läheks. Tõenäoliselt kas väga hästi või väga halvasti, aga mulle meeldib. Ja eesti keeles!

2. Angeelia - "We Ride With Our Flow" – Eelmisest loost täiesti erinev ja eurolaval ette ei kujuta, aga mulle sellised "hõljuvad" lood meeldivad. Ainult et kui sõnu kuulata, siis mittemidagiütlev.

3. Koit Toome ja Laura - "Verona" – Liiga ära silutud ja lihvitud, kuid mulle tundub, et just "Verona" on see lugu, millel võiks eurolaval hästi minna.

4.& 5. Daniel Levi - "All I Need" & Almost Natural - "Electric" – Kuulasin korra, kaks ja veel kolmandagi, aga no ei osanud ühte teisest paremaks pidada. Mitmes mõttes sarnased lood, millel on hitipotentsiaali, kuid samas ka oht, et need kiirelt ununevad, sest seda tüüpi muusikat toodetakse nii palju.

6. Liis Lemsalu - "Keep Running" – Justkui hitiks loodud, aga miks mul on tunne, et olen seda lugu juba kuulnud. Ja mitte ainult korra või kaks. Samas Liis oskab show'd teha, nii et eks näis, mis lives juhtub.

7. Close To Infinity featuring Ian Karell - "Sounds Like Home" – Esimesena torkas pähe, et hipsterlik lugu. Aga kuna mina ei ole hipster, siis võib-olla eksin. Pole päris minu teetass, aga jäi meelde küll.

8. Kerli - "Spirit Animal" – II poolfinaali kõige suurem pettumus. Mulle Kerli tegelikult meeldib, eriti algusaegade Kerli, aga see lugu pole absoluutselt minu maitse ja uuesti ei kuulaks. Samas pakun, et Kerlil on nii palju fänne, et edasi pääseb ta igal juhul. Ja noh, biit on täitsa hea.

9. Alvistar Funk Association - "Make Love, Not War" – Väga omapärane lugu, mis kohe silma paistis, aga mitte ainult positiivses võtmes. Kuna mina haldjakeelest aru ei saa ning kohati viskas liftimuusika vibe'i, siis pigem mitte.

10. Rasmus Rändvee - "This Love" – Ei ole otseselt halb lugu, aga kuna unustasin selle kohe pärast kuulamist ära, ütleksin, et midagi jääb puudu. Ja pärast eelmise aasta Eurovisiooni fopaad tekitab vähegi jamesbondilik lugu minus automaatselt vastumeelsust.



2 kommentaari:

  1. Anonüümne16.12.16, 12:18

    No seekord on juba päris suuri erinevusi :D Eriti just Angeelia loo osas, mulle ei meeldinud selles mitte miski. Aga seda põnevam, et mis siis päris hääletamisel saama hakkab :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Angeelia ja Rasmuse osas meil vist jah suurimad lahkarvamused, aga esimese osas olen sinuga nõus, et vaevalt see edasi saab. Mulle lihtsalt meeldibki selline veider muusika :D

      Kustuta