7. märts 2017

Eesti Laul 2017: Spirit Animal vs Verona

Ma ei plaaninud Eesti Laulust rohkem kirjutada, sest poolfinaalide esitused pöörasid esialgse edetabeli niikuinii pea peale ja ükski minu lemmik finaalsaatesse ei pääsenud.

Aga kui "Verona" võitis, jäi mulle silma Kerli fännide terav reaktsioon. Iga võitjatega seotud uudise alla kogunes kümneid kommentaare, mis kõik Kerlile õigust nõuavad ja Koidu ja Laura lugu maha teevad. Väidetavalt pole need hapud viinamarjad, vaid nad ei saanud oma kuningannale häält anda. Sohk!
Tegelikult esines tõrkeid kõigi osalejate poolt hääletades, sest liinid olid ülekoormatud.

Olen küll Kerli karjääri Fizz Superstarist alates jälginud, ent ei uskunud, et ta võidab. Esiteks pole "Spirit Animal" hea laul (aga see on maitse asi) ja teiseks läks Kerli vokaaliga finaalis midagi väga viltu. Abikaasa küsis just Kerli esituse ajal kõrvalt, et kes see seal nii mööda laulab.
Kolmandaks tundub mulle, et ta lihtsalt ei meeldi väga paljudele eestlastele. Mäletan neid omal ajal ilmunud uudisnupukesi, kus kirjeldati, mida Kerli välismaal Eestist räägib. Need lood polnud reeglina positiivsed. Jah, nüüd on ta tagasi kodumaal, aga kahtlustan, et paljud pole tollaseid pealkirju (näiteks: "Eestis ei tohi teistest erineda") unustanud. Usun, et Koidu ja Laura fännklubi on siin kodu-Eestis suurem.

See selleks. Keegi pidi võitma ja keegi kaotama. Minu meelest on inetu, et Kerli, kes muidu sotsiaalmeedias nii aktiivselt tegutseb ja fännidega suhtleb, pole oma armeed tagasi kutsunud. Tekkinud olukorras oleks viisakas võitjaid õnnitleda. Päris tüütu on lugeda sõimukommentaare, mille autoriks on üldjuhul välismaalased, mitte eestlased. See oli ikkagi Eesti Laul.

Mina viskaksin kivi hoopis ERRi kapsaaeda, sest olen lapsest saati igal aastal eurokale kaasa elanud. Plaanisin ka sel aastal sama teha. Kahjuks jooksis koduleht kokku ja ei hakanud lõpuni välja normaalselt toimima. Aga see mure puudutas ilmselt ainult väliseestlasi.

PS. Leidsin youtubest kogemata "Spirit Animali" teise versiooni, mis mulle väheke rohkem meeldib, aga niisama ma seda lugu ikkagi ei kuulaks.


6 kommentaari:

  1. Anonüümne07.03.17, 09:14

    Rohkem kui fännide tagasiside imestavad mind euroekspertide hapud kommentaarid.

    http://menu.err.ee/v/eestilaul/bf787300-413c-4dca-bbf0-d049e3060a5d/mart-normet-verona-helipildist-miinus-tuleb-mangida-plussiks

    http://menu.err.ee/v/eestilaul/64b99a53-f84f-43a8-8ef5-dda4353eec64/juri-pihel-meil-on-eurovisiooni-voidulauluni-paris-pikk-tee-minna

    Mõlema intervjuu puhul on aru saada, et fännati Kerlit ja nüüd valatakse kibedaid pisaraid, põhimõtteliselt ühtegi head sõna Verona jaoks ei jagu. Ei ole professionaalne. Jääb mulje, et Verona meeldib ainlt Lõhmusele endale ja siis veel mingile napakale rahvale... Minu meelest on selline suhtumine ülekohtune.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Paistab, et mõned inimesed võtavad Eurovisooni (millest on äkitselt saanud hea muusikaga lauluvõistlus?) v ä g a tõsiselt. Mulle jäi ka ühe näitleja kommentaar silma, kes olevat Koidu lausa oma sõbralististki ära kustutanud. Mind "Verona" võit ei üllatanud, sest see oli algusest peale rahva lemmik. Mina seda kodus niisama ei kuulaks, aga ma ei ütleks, et Kerli laul kuidagi märkimisväärselt parema mulje oleks jätnud.

      Kustuta
  2. Mulle Kerli ei meeldinud, laulis nii nagu hing jääks kohe kinni. Ja see mis kommentaariumites toimub, on juba klass omaette. Koidust ja Laurast hakkab lausa kahju. Enamus kes Kerlile õiglust nõuab, ongi igasugused brasiilased ja ma ei tea kes veel :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kerli fännidel on lausa oma hashtag, millega kõikjal pommitada. Ka juhul, kui see otseselt uudisloo teemasse ei lähe.

      Kustuta
  3. Ma eriti hoolega ei jäginud kogu protsessi aga kõik finaalis olnud lood kuulasin ära ja paraku tundusid mulle kõik lood kuidagi mitte midagi erilist olevat. Ühtegi sellist ei olnud, et "ohhh, kui äge!". Ka minule ei ole Kerli eriti sümpaatne ja tema laulu vaadates mõtlesin, et miks peaks meid esinedama minema mingid valged karglevad tondid. Verona on rohkem eurolik aga ilmselt seal silma ei jää, kuid nende kahe vahel valides valiksin ka pigem Verona.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul oli ka sel aastal nii, et ühest küljest tundus tase üsna kõrge, aga teisalt sellist lugu, mille puhul oleksin mõelnud, et oh tahaks ka hääletada, sest just see lugu peab võitma, ma ei leidnud. "Vihm" meeldis mulle vist kõige rohkem, aga see finaali ei pääsenud.

      Kustuta