13. jaanuar 2014

Soome kangelased: Sami Hedberg

Arvatavasti pole mul selle blogi raames mõtet tutvustada neid tegelasi, keda enamik eestlastest nagunii tunneb ja tsiteerida oskab (koheselt meenuvad Matti Nykänen ja tema ajatud väljaütlemised). Selle asemel proovin leiutada mõnevõrra alternatiivsemaid nimesid, et võiksite ka paarist Eestis vähemtuntud inimesest midagi teada saada.
Üks taolisi uuema aja "kangelasi" on stand-up koomik Sami Hedberg (s. 1981), kelle ääretu populaarsus tekitas minus alguses imestust. Tean, et Tartuski on koomikute etteasted aastatega ikka soositumaks muutunud, kuid mulle tundub, et Soomega võrreldes on asi alles alguses.
Mäletan, et R. rääkis mulle Hedbergist juba ammu-ammu, kuid esialgu polnud mõtet mind teda kuulama viia, sest ma poleks mitte midagi aru saanud. Nüüd on keeletase piisav, kuid sobiva pileti hankimine pole siiani õnnestunud. Hedbergi etendused on üldjuhul täielikult välja müüdud ning meiegi jäime sügisel, kui ta Mikkelit külastas, pääsetest ilma.
Suurem kuulsus tabas Hedbergi 2005. aastal, mil ta võitis kohalikus televisioonis jooksnud Get up, stand up võistluse. Järgnesid teised tv-sarjad ning möödunud sügisel jõudis Hedberg isegi soomlaste "Tantsud tähtedega" keerises ära käia. Nüüdseks on temast saanud inimene, kelle nime ja nägu minuealised (aga mitte ainult) soomlased 99protsendilise tõenäolisusega teavad.
Panen siia ka mõned videod, ehkki kahjuks pole keegi viitsinud neid tõlkida:


No Comments Yet, Leave Yours!