18. aprill 2014

Eesti on lähedal

Äratuskell hakkas kell 3.45 undama ja valetaksin, kui väidaksin, et silmad tulid kergelt lahti. No mitte kuidagi ei saanud õhtul und, kuigi ronisime varem voodisse.
Rauno väitis, et tal ei õnnestunud põhimõtteliselt üldse magada ja mina suutsin endast ehk tunni ööund välja pigistada.
Autosõit möödus aga üllatavalt kiiresti, sest hommikud on juba valgemad ja vaid väike osa teest tuli pimedusse vahtida.
Planeerisime suurema osa ajast meie mai alguses toimuvat sünnipäevapidu (viis päevakangelast, kellest neljal on juubel), seega juttu jätkus ja autoski ei tulnud tahtmist silmi kinni panna.
Kardan, et mingil hetkel maksab see unetus täna kätte, aga vähemalt praegu on selline tunne, et olen Eestisse pääsemise energiast nii täis laetud, et väsimus minust võitu ei saa. Uskumatu, et viimasest korrast on juba neli kuud.

Kohe pärast Tallinnasse jõudmist ründame poode, käes pikk-pikk sünnipäevaks vajaliku kauba nimekiri. Õhtul tahaks natuke hinge tõmmata ja võimalikku reisiväsimust ravida.
Homme plaanime minna muuseumisse ämblikke piiluma ning ühes vanalinna restoranis mitteametlikult erisuguseid aprillis-mais saabuvaid sünnipäevi tähistada. Ma ei valeta, kui ütlen, et enam-vähem kõik minu elu tähtsaimatest inimestest on sündinud hiliskevadel. See on üks hull aeg.
Pühapäev tuleb rahulikum, kuigi jätkame sünnipäevade lainel. Esmaspäeval ootab ees veel üks kiire poetiir ning juba kell 12 hakkame tagasi sõitma.

Laev on puupüsti täis ehk siis sajaprotsendiliselt välja müüdud. Võite ainult ette kujutada, missugune närvesööv sipelgapesa mind praegu ümbritseb. Lootsime, et ega hommikusel laeval ikka keegi karaoket laulma ei hakka, kuid eksisime. Kell kümme hakkab "etendus" pihta.
See on igatahes selge, et soomlased armastavad Eestit ja meie odavat alkoholi - eesti keelt pole ma täna väljaspool meie seltskonda veel kuulnud. Küll aga seletas üks onu, kes on ilmselt juba midagi võtta jõudnud, kõva häälega kavatsusest sel reisil kõvasti Eesti kultuuri avastada. Kahju ainult, et soomlased üliharva Tallinnast kaugemale satuvad. Eestis leidub minu meelest lisaks Alko laopoele ja vanalinna baaridele ka muud põnevat.

Võtsin sel korral isegi kaamera kaasa ning püüan üle pika aja seda ka päriselt kasutada.

Ilusaid pühi teile kõigile!

PS. Kaheksa minutit tagasi hakkas laev lõpuks liikuma.

2 kommentaari:

  1. Oli tore teid näha ja loodame, et ükskord on aega ka pikemalt olla, ükskõik siis kummal pool vett.
    Jäime kahe väiksema neiuga veel maale, linna alles täna õhtul.

    VastaKustuta
  2. Tõesti kahju oli ära minna. Täpselt selline tunne, et just saime laevast maha, kui juba tuli sinna tagasi ronida. Nautige siis päikest, seni kuni seda jätkub :)

    VastaKustuta