2. november 2015

Lihtsamast lihtsam õunakook

Emm soovitas mulle eile ühte Ragne blogist leitud õunakoogiretsepti ja see tundus nii uskumatult kerge, et pidin selle k o h e ära proovima.
Mul ongi küpsetamisega nii, et kui vähegi võimalik, valin alati lihtsama tee. Ja elu on õpetanud, et sageli sünnivadki head asjad just nendest kõige elementaarsematest koostisosadest. Pealegi on põhiretsept just selline, et lausa kutsub erisuguseid variante katsetama, seega minu eile õhtul ahju pandud kook ei jää kindlasti viimaseks. Juba praegu on mul vähemalt kümme ideed, kuidas seda natuke tervislikumaks muuta (näiteks suhkru asemel mee kasutamine jne).
Õunad pidin kahjuks poest ostma ning võin ainult ette kujutada, kui hea see kook veel päris oma aia õuntega oleks.

Vaja läheb:

4 muna
12 spl õli (kasutasin oliiviõli)
12 spl jahu (panin 9 spl tavalist nisujahu ja 3 spl täisteranisujahu)
12 spl suhkurt (kasutasin roosuhkrut)
2 tl küpsetuspulbrit
palju õunatükke (ca 1,5 kg)

Lisasin omaalgatuslikult ka natuke kaneeli, kookost ja kardemoni. Retseptis on küpsetusajaks 30-40 minutit, kuid minul läks 45 või isegi 50, aga eks see olenebki ahjust.

Kook tuli igatahes hästi mahlane ning maitselt mõnusalt magushapu.

PS! Maitses ka Oksala meesperele :)

3 kommentaari:

  1. Hmm, me vist Liisuga nägime etv 2 lastesaates sama retsepti mõni aeg tagasi :) peab ka proovima, sest tundub küll hea :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõige rohkem meeldib mulle see, et koogi põhikoostisosaks on õunad ise. Ahju pistes oli korraks natuke hirmus, sest tundus, et plaadi peal ongi lihtsalt õunad. Õnneks emm oli mind ette hoiatanud, et see peabki selline välja nägema :)

      Kustuta
  2. Ooo, see on ju minugi suur lemmik. Ja leidsin ka Ragne blogist Mulle meeldib, et ta nii öunane on. No nagu ei söökski kooki, vaid muudkui vitamiini :-)

    VastaKustuta