16. detsember 2015

Eesti Laul 2016

Uskuge või mitte, aga suutsin k õ i k Eesti Laulu võistluslood läbi kuulata ning mõtlesin, et panen oma esialgse arvamuse ka kirja. Pärast live-esitusi on huvitav näha, kas ja kui palju see edetabel muutub.

Tervikpilt tekitas segaseid tundeid. Esimene emotsioon oli ettevaatlikult positiivne, kuid peagi asendus algne rõõm küllastumusega. Paari laulu puhul tundus, et potentsiaali tegelikult on, aga see miski, mis lubaks ka eurolaval läbi lüüa, jääb puudu. 

Sättisin lood oma äranägemise järgi paremusjärjestusse. Tasub meeles pidada, et nii palju, kui on inimesi, on ka erinevaid arvamusi, seega liiga tõsiselt ei tasuks seda asja võtta.
Foto: esctips.com


I poolfinaal:


1. "Seis" / Mick Pedaja – Selles loos on minu jaoks see miski, mis paneb ikka uuesti ja uuesti kuulama. Samas tahaksin, et live'i tarbeks otsitaks laulust üles üks koht, kus pinge üles kruvida. Ma väga loodan, et tuleb selline minimalistlik aga võimas esitus, ehkki Eurovisiooni jaoks on see lugu ilmselt liiga new age. Suur pluss eesti keeles laulmise eest (aga miks Mick, mitte Mikk?)!

2. "Immortality" / Cartoon feat. Kristel Aaslaid" – Ükski Cartooni laul pole mind nii külmaks jätnud, aga loodan sellele, et elav esitus on stuudioversioonist parem.

3. "Supersonic" / Laura – Nii lõhmuselik lugu kui üldse võimalik, aga Laura hääl mulle meeldib. Olen kommentaariumis tähele pannud, et räägitakse Laura vs Grete lahingust. Mina kahtlustan, et kumbki neist ei võida, aga Laura lugu teeb Gretele ikkagi pika puuga ära.

4. "Lonely Boy" / Kéa – Algus on paljulubav, refrään ei istu.

5. "Love a Little Bit" / The Jingles – Selline mõnusalt rõõmsameelne lugu, ent eriliselt ei kõneta.

Siit edasi läks juba väga raskeks, sest viis viimast läksid mul ühest kõrvast sisse ja teisest välja.

6.  "I'm Facing North" / Würffel – Mäletan, et superstaarisaate ajal hoidsin Rosannale pöialt, aga see konkreetne laul näitab tema häält halvast küljest.

7. "Salty Wounds" / Windy Beach

8. "How Many Times" / Zebra Island

9. "Hispaania tüdruk" / Indrek Ventmann – Mõnel suvisel kontserdil võiks isegi kaasa laulda, aga selle võistluse kontekstis pettumus. Samas mida rohkem kuulan, seda rohkem meeldib. Võib-olla harjun veel ära.

10. "Kaugel sinust" / Kati Laev ja Noorkuu


II poolfinaal:


1. "Play" / Jüri Pootsmann – Selle aasta lemmiklugu. Aga akustiline versioon meeldib stuudioversioonist natuke rohkem ja mul on nii kahju, et Jüri eesti keeles ei laula. Selle häälega võib kaugele jõuda.

2. "Meet Halfway" / Púr Múdd – Mõnus "tramm ja buss", aga jällegi puudub see kulminatsioon, mis aitaks kohe esimesel kuulamisel meelde jääda.

3. "Strong" / Anett Kulbin – Väga-väga ilusa häälega laulja.

4. "Sally" / Go Away Bird – Video ajas pea ringi käima, aga lugu on täitsa kuulatav.

5. "Miljon korda" / Gertu Pabbo  – Ilus eesti keel, aga lugu ise jättis mind külmaks.

6. "Patience" / I Wear* Experiment – Omapärane, aga vokaal jääb kuidagi nõrgaks.

7. "Stories Untold" / Grete Paia – Ootasin huviga, sest seda lugu peetakse üheks favoriidiks, aga no üldse ei meeldi. Samas eurolaval võiks ehk läbigi lüüa, raske öelda.

8. "Eiolemulolla" / Põhja-Tallinn ja Jaagup Kreem

9. "Unikaalne" / La La Ladies

10. "Parmupillihullus" / Meisterjaan – Väga kummaline.

2 kommentaari:

  1. Anonüümne17.12.15, 08:42

    Nii põnev! Ma kindlasti teen enda järjestuse ka, seni pole lihtsalt jõudnud kõiki laule kuulata. Ainsana olen kuulnud Laura lugu ja just üks päev kuulasin ka Paia lugu. Laura oma mulle meeldis, aga jäi natuke ühtlaselt voogavaks, ma tahaks, et refrään ja salmiosa oleks rohkem eristunud ja ameerika mäelikum, if you know what I mean. Paia oma oli täielik igavus. A tegelikult ka Pur Muddi kuulasin ja minu arvamus täpselt sama - taustamuss oli jumala hea (olen suur dnb fänn), aga muus osas jäi lahjaks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jään sinu edetabelit huviga ootama :) Laura loost arvan täpselt samamoodi, et potentsiaali ju on, aga midagi jääb puudu. Loodan väga, et lives pakkuvad mitmed artistid positiivse üllatuse.

      Kustuta