9. september 2014

Manni porganditort

Maitsesin seda imehead torti esimest korda Tallinnas Manni juures ning seetõttu kutsun seda justnimelt nii. Oh, ma mäletan veel neid aegu, kui Mann üldse ise süüa ei teinud, kuid nüüd ootab meid iga kord mõni maitsev üllatus ees.
Tegelikult pärineb see retsept hoopis Nami-Namist, aga ta oli seda veelgi tervislikumaks kohandanud. Ja möödunud nädalavahetusel, kui mina selle tegemise esimest korda ette võtsin, tegin samuti paar muudatust. Igatahes soovitan seda retsepti kõigile, kes pole erilised magusaarmastajad, kuid koogitükki ikka tahaks. See on selline mõnusalt mahe, mahlane ja sugugi mitte lääge - ühesõnaga selline tort, millele isegi mina "ei" ei suuda öelda.

Sellest, kuidas seda torti teha, võite Nami-Namist täpsemalt lugeda.

Koostisained, mida mina kasutasin, olid järgmised:

Porgandibiskviit:
550 g toorest riivitud porgandit (puhastatud kaal)
5 muna
200 g rafineerimata suhkrut
näpuotsaga soola
3 dl nisujahu
1 dl täisteranisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1,5 dl mahedamaitselist õli (nt extra light oliiviõli)

Laimi-toorjuustukreem:
400 g toasooja (!) maitsestamata toorjuustu
300 g 20% Türgi jogurtit
100 g rafineerimata suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 laimi mahl ja riivitud koor

Kaunistuseks:
Mandleid
100g sulatatud tumedat šokolaadi (vähemalt 50%)


No Comments Yet, Leave Yours!